molettibaba

Minden ami körülöttem történik és minden ami megtetszik! Eltelt pár hónap blogos pályafutásomból és persze én is olvason mások blogját, ime a két kedvencem: www.indianexposure.blogspot.com www.stockphoto.blog.hu

Friss topikok

  • fiker: Jani!!! (2010.11.29. 19:45) Paff, a bűvös sárkány.....
  • B.GY.: Szia! Nem arra a komolyságra gondoltam,hanem a probléma komolyságára,amit anyud megkritizált benne... (2010.01.05. 00:18) Chates pasik1
  • karcsi71: De sok időtök van,ilyen mélyre szántó csevelyre. (2009.09.05. 13:06) Szülői értekezlet az Óvodában!
  • Kacagójancsi: Szia! Kicsit hasonló cipőben:) Fel a fejjel! (2009.08.16. 23:23) Boldogtalan!
  • G...G...: Te is odamehettél volna a szivárványos zászlóddal.... (2009.07.14. 14:23) Jobbik?

Csak Hitelt Ne!!!!!!

2008.04.15. 20:59 | molettibaba | 1 komment

Mivel szeptemberben megszületik második gyermekem úgy döntöttünk megnagyobítjuk a házat. Sajna egy régebbi kissebb jelzálog is van a házon amit ki kell váltanunk, ezért magasabb összeget kell felvenem. Na sebaj még ez is Ok gondoltam. De hát hiába keresek tűrhetően csak 6 órában vagyok bejelentve, szüleim pedig vállalkozók, ezért csak fedezet alapu jelzálog hitelt kaphatok aminek kedvezőtlenek a feltételei!

Na hát még ezt is lenyeltük a cél érdekében. Eljutottunk a szerződéskötésig, amiről én naív gondoltam, hogy mindent aláírunk és pár nap mulva minden sinen van.......hát egy frászt!!! Bankból a papírokkal irány a Közjegyzőhöz, kb. egy óra potom 40.000.-! Na hát ha így minden papír szépen összejött még be kell vinni a földhivatalba és bejegyeztetni a jelzálogot, csekély 12.000.-!  Még közben elintézmi, hogy a cég ahol a házbiztosításunk van beleegyezzen abba, hogy jelzálog kerül a házra, szerencsére ezzel nem volt gond. De még az is feltétel, hogy a biztosítást ezentúl arról a számláról fizessük amiről a hiteltörlesztést fogjuk. Ehhez csoportos beszedési szerződést kell írnunk, mert eddig Apu számlájáról fizettük. Na ha mindezt megtettük és visszavittük a papírokat a Bankos fickónak kb. 72 óra mulva ott a pénz!!----Mondhatnánk, hogy Hurrá, de még ne siessük el a dolgot!

Szóval átutalják a pénzt, de zárólva, mert autómatikusan utalnak belölle a régi kis jelzálog kirendezésére, de amíg onnan nem adják ki a papírokat és nem törlik a jelzálogot a házról addig zárolva marad a pénz! Ezt úgy tudjuk gyorsítani, hogy mikor megvan a papír, hogy kirendeztük a kis zálógot bemegyünk a Földhivatalba és töröltetünk, 6000.-ért!

Most ott tartunk, hogy ketyeg a 72 óra és várom az átutalást, pontosabban a zárólt pénzikémet!

Persze, megértem a bankokat is, csak akkor ne hírdessenek gyors hitelhez jutást!

Ja igen, meg a hitelbírálathoz is elég sok papírt kellett hivataloktól kikérni, ami szintén nem két fillér volt. Aztán értékbecslőre várni, várni a Bankból a hívást. Tehát az elhatározástól a hitel kézhezvételéig úgy 1-2 hónap. De hát a Bürokrácia ilyen!

A legjobb az volt, hogy a Közjegyzőnél valami Belügyminisztériumi adatbázisból ellenőrizték az irataink hitelességét! Csak azt nem értem, hogy ha ott minden egy helyen van és mindent tudnak, akkor miért nem élég csak odamenni, lekérdezik a mindentudó adatbázist és hozzámvágják a pénzt.....!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molettibaba.blog.hu/api/trackback/id/tr67427263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla 2008.04.18. 10:16:42

birni fogjátok törlesztést ?
süti beállítások módosítása