molettibaba

Minden ami körülöttem történik és minden ami megtetszik! Eltelt pár hónap blogos pályafutásomból és persze én is olvason mások blogját, ime a két kedvencem: www.indianexposure.blogspot.com www.stockphoto.blog.hu

Friss topikok

  • fiker: Jani!!! (2010.11.29. 19:45) Paff, a bűvös sárkány.....
  • B.GY.: Szia! Nem arra a komolyságra gondoltam,hanem a probléma komolyságára,amit anyud megkritizált benne... (2010.01.05. 00:18) Chates pasik1
  • karcsi71: De sok időtök van,ilyen mélyre szántó csevelyre. (2009.09.05. 13:06) Szülői értekezlet az Óvodában!
  • Kacagójancsi: Szia! Kicsit hasonló cipőben:) Fel a fejjel! (2009.08.16. 23:23) Boldogtalan!
  • G...G...: Te is odamehettél volna a szivárványos zászlóddal.... (2009.07.14. 14:23) Jobbik?

Almás csirke!

2007.09.17. 12:44 | molettibaba | 2 komment

Anyumnak új munkája van igy több főzés hárul rám,hát gondoltam feldobom a konyhát új receptekkel,ami igazából önvédelem mert a hagyományos ételekbe anyut ugy sem tudom tulszárnyalni! Na szóval netes kutatásom legjobb recepjét beteszem ide is. Nállam az volt a fő szempont,hogy egyszerü legyen és ne tul hízlalós!

 Kicsinyítés Nagyítás   

Almás csirke

 

Hozzávalók:

1 gyenge csirke
1 kg krumpli
1 kg édes alma
15 dkg vaj vagy margarin
õrölt majoranna
kevés só, esetleg Vegeta

 
Elkészítése:

Ez családunk egy régi receptje, megosztom most mindenkivel. Az étel elkészítésének titka a római cseréptál, elterjedtebb nevén pataki tál. A legjobb tálakat még ma is Sárospatakon készítik, ügyeljünk rá, hogy ha lehet, máz nélküli tálat vegyünk (ha még esetleg nincs). Ez ugyan több gondoskodást igényel, mint a mázas, nehezebb elmosni, az étel azonban puhább lesz benne, mert sütés közben a tál pórusaiból kiáramló gõz nem hagyja az ételt kiszáradni. A munkát azzal kezdjük, hogy a tálat 10-15 percig langyos vízbe áztatjuk. Ügyeljünk rá, hogy a tál minden porcikája víz alatt legyen. Amíg ázik, meghámozzuk a krumplit és az almát. Az almák magházát eltávolítjuk, majd negyedeljük. A krumplikat ugyancsak hosszában negyedeljük. Ha letelt az áztatási idõ, a tálat kiemeljük, tál alját vajjal bõven kikenjük, majd elhelyezzük benne a csirkét. A csirke belsejébe majorannát teszünk, majd alma- és krumpligerezdeket helyezünk el benne (több almát, mint krumplit, mivel a csirke belsejében már nehezebben sül át a krumpli). Esetleg a csirke belsejébe rakott krumplik vékonyabb gerezdekre legyenek vágva. Ezután a csirkét körberakjuk a többi krumplival és almával. A csirkére is rakhatunk egy kevés vajat. Az étel csak enyhe fûszerezést igényel, mivel a zamatot a vaj, az almából kisült lé és a csirke természetes ízének keveréke fogja megadni. A tálra ráhelyezzük a tetejét és HIDEG sütõbe tesszük. Erre azért van szükség, mert a cseréptálnak lassan kell felmelegednie, ha forró sütõbe helyezzük, esetleg elrepedhet. Közepesnél nagyobb lángon minimum 40 percig sütjük, a csirke általában eddigre megpuhul. Sütés közben 10-15 percenként a csirkét a tál alján képzõdõ ízletes szafttal meglocsoljuk. Az étel akkor van kész, amikor a csirke belsejében lévõ krumplik is megpuhultak (kb. 1 óra). A sütés utolsó fázisa a pirítás, az utolsó 5 percben fedõ nélkül sütjük az ételt. Miután a csirkét elfogyasztottuk, az idõközben megszilárdult szaftból általában még marad. Ne dobjuk el, kenyérre kenve igen finom.
Jó étvágyat kívánok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molettibaba.blog.hu/api/trackback/id/tr80167688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla 2007.09.17. 15:23:01

fincsi kaja lehet :)

Zsuzsmi · http://anubisz 2007.09.18. 21:13:22

Ezt ki kell próbálnom.
süti beállítások módosítása