molettibaba

Minden ami körülöttem történik és minden ami megtetszik! Eltelt pár hónap blogos pályafutásomból és persze én is olvason mások blogját, ime a két kedvencem: www.indianexposure.blogspot.com www.stockphoto.blog.hu

Friss topikok

  • fiker: Jani!!! (2010.11.29. 19:45) Paff, a bűvös sárkány.....
  • B.GY.: Szia! Nem arra a komolyságra gondoltam,hanem a probléma komolyságára,amit anyud megkritizált benne... (2010.01.05. 00:18) Chates pasik1
  • karcsi71: De sok időtök van,ilyen mélyre szántó csevelyre. (2009.09.05. 13:06) Szülői értekezlet az Óvodában!
  • Kacagójancsi: Szia! Kicsit hasonló cipőben:) Fel a fejjel! (2009.08.16. 23:23) Boldogtalan!
  • G...G...: Te is odamehettél volna a szivárványos zászlóddal.... (2009.07.14. 14:23) Jobbik?

Smog mindenhol!!!

2008.02.16. 23:22 | molettibaba | Szólj hozzá!

Egyre inkább kezdem utálni ezt a várost, olyan mértékben koszos a levegő, hogy nem csak a TV-ben hallható mérésekből tudható, hogy szennyezett hanem "szabad orral" érezhető! Sajnos nem csak a zsúfolt belvárosra terjed ki már ez a szag. Kertvárosben élünk, Kispest egy szebb kertes házas részén, az óvoda három sarokra van innen, az óvadától fél sarokra megy egy főút ahol ugy 5 éve még csak pár helybeli autós közlekedett meg egy busz. Mostanra elég nagy forgalom alakult ott ki, egymás után jönnek az autók, arról nem beszélve, hogy többségük nem tartja be a sebesség korlátozást, csoda, hogy még nem történt tragédia hiszen az ominózus Nádasdy uta közelében több iskola és óvada is található! Ami engem igazán idegesít, hogy a kerületben szinte minden óvada közelében smog van, több szülö panaszkodott már, föként manapság mikor rengeteg az aszmás és allergiás gyerek. Szó szerint mikor az óvodába az óvonéni kedvesen kinyítja az ablakot szellőzni beengedi a mérges gázt amit az egy perce elhaladó autó eregetett ki magából. Ami még feltünt, hogy az óvodától úgy egy saroknyira reggelente iszonyú büz van, hát elkezdtem figyelgetni......van két olyan ház ahol gondolom fával vagy ilyesmivel tüzelnek, mert a kéményen fekete és büdös füst árad tömött sorokban!

Egyik nap azon filóztam, hogy ha gazdag lennék vennék az óvodának légszürőt-itthonra egy éve vettünk egyet. Nem összekeverendő a légkondival....a légszürő mobil gép amit bármeik szobába betehetek és a szennyeződések közel 90%-át kiszüri. Aztán az jutott eszembe, hogy ha vannak ilyen komoly légszürő készülékek akkor miért nem fejlesztik ugy, hogy kicsi és autóra szerelhető legyen(kipufogóra). Ezzel azonnal sokkal tisztább lenne a levegő! Halottam már régebben valami katalizátor nevü cucosról, meg állítólag az új autóknak kicsi a szennyező anyag kibocsátásuk. De ez még közel sem a teljesítmény mint amit a mi itthoni légszürőnk bizonyítottan tud!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molettibaba.blog.hu/api/trackback/id/tr73342253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása