molettibaba

Minden ami körülöttem történik és minden ami megtetszik! Eltelt pár hónap blogos pályafutásomból és persze én is olvason mások blogját, ime a két kedvencem: www.indianexposure.blogspot.com www.stockphoto.blog.hu

Friss topikok

  • fiker: Jani!!! (2010.11.29. 19:45) Paff, a bűvös sárkány.....
  • B.GY.: Szia! Nem arra a komolyságra gondoltam,hanem a probléma komolyságára,amit anyud megkritizált benne... (2010.01.05. 00:18) Chates pasik1
  • karcsi71: De sok időtök van,ilyen mélyre szántó csevelyre. (2009.09.05. 13:06) Szülői értekezlet az Óvodában!
  • Kacagójancsi: Szia! Kicsit hasonló cipőben:) Fel a fejjel! (2009.08.16. 23:23) Boldogtalan!
  • G...G...: Te is odamehettél volna a szivárványos zászlóddal.... (2009.07.14. 14:23) Jobbik?

Papa és az unokák!

2010.12.21. 15:08 | molettibaba | Szólj hozzá!

Úgy jött ki a lépés, hogy a suliban már szünet van, de én még nem tudok szabira menni és párom is sokat dolgozik. Szóval mit volt mit tenni Nagypapa megnyerte az unokákat, kitti egész nap boldogítja, Attilát pedig négy körül hozza el a Bölcsiből!

Ma beszéltem vele telón, épp pudingot kotyvasztott Kittinek.

 

Elveszett a kutyám!

2009.10.10. 23:20 | molettibaba | Szólj hozzá!

2009. október tizedike van és elveszett a kutyám. Ha valaki látja kérem írjon. Labrador testalkat, barna szőr, világosbarna szem, fém nyakörv van rajta. Már egy órája esik az eső és kint van szegény, nagyon agódom érte!

Apa Amerikában valami nagy ház üvegablakában!

2009.09.23. 23:18 | molettibaba | Szólj hozzá!

Ja nem is meséltem a legfontosabban, az én párocskám a U2 Amerikai Túrnéjának a stábjában van benne, ők építik a szimpad egy részét! Nagyon Büszke vagyok rá.

Már Nagy Csoportosak vagyunk!

2009.09.23. 23:10 | molettibaba | Szólj hozzá!

Idén nagy csoportosak lettünk és az Óvodai csoportok átalakulása miatt másik Óvonénink lett, Teri néni és Kati néni, személy szerint meg vagyok elégedve velük, szemomra nagyon is tetsző fegyelem és következetesség uralkodik a csoportban. Persze mivel a csoport jövőre iskolába megy sok dolog történik velük. A mindenapokban sokkal nagyobb fegyelem és önállóság van elvárva töllük, időnként 20-30 perces iskolai órákhoz hasonló foglalkozást tartanak nekik, amivel szoktatják a gyerekeket az iskolat rendhez. Ezen kívül mind logopédus, mind pedig fejlesztő pedagógus is felméri a gyerekek képességeit és próblémáit egyaránt. Nállunk a logopédus talált némi gondolt az R-betü ejtésével, ezért hetente kétszer kell Kittinek fejlesztésre járnia. Nagyon féltem ezektől a vizsgálatoktól, mert gyerek koromban enyhe diszlexiám volt amit csak jóval később vett észre egy szakember, mert kicsi koromban ezt még nem vizsgálták, az volt a szerencsém, hogy jó eszem van így nem tette tönkre az iskolai éveimet a dolog, csak pocsék helyesírás és nem túl szép kézírás lett az eredménye. Szóval reméltem, hogy Kittinél nem lesz gond, vagy ha igen akkor észlelik és lehet tenni ellene. Akinél valami komolyabb gondot találnak azt elküldik a Nevelési Tanácsadóba ahol több szakember van. Annak érdekében, hogy a gyerekek minnél jobban fejlődhessenek vannak szakkörökre is lehetőségek. Kitti úszásra, néptáncra, és sakkra fog járni. A sakk nagyon tetszik nekem, persze nem az a fő cél, hogy profin sakkozanak, inkább a sakk segítségével ismerkednek a matematika alapjaival. A sakktábla négyzetekből áll, meg lehet számolni, hogy hány sarka és oldala van, meg hát egyáltalán van olyan, hogy valaminek az oldala, sarka, közepe, átlója. Szóval sok öltetes dolgot visz bele a sakk merster a foglalkozásokba, szeintem hasznos lesz.

Zajlik az élet.

2009.09.16. 10:49 | molettibaba | Szólj hozzá!

Attila nyolcadikán elment két hónapra Amerikába dolgozni, örülök, hogy világot lát és egy kis pénz is keres, csak sajna úgy néz ki, hogy a télen viszont alig lesz munkájuk. Reménykedem, hogy a télen vissza tudok menni dolgozni és legalább annyival több dolgot tudunk kifizetni. Most, hogy kint van, csak interneten beszélünk, a telefon horor áron lenne. Több mint két évig nem használtam az msn fiókomat, de sikerült újra beüzemelnem és most nem csak a párommal, hanem sok régi ismerössel is tudok beszélni. Néha nagyon jókat tudunk ökörködni, kicsit hiányzott is már, hogy a családon kívül mással is tudjak beszélni.

Bölcsis szülői!

2009.08.26. 15:39 | molettibaba | Szólj hozzá!

Tegnap volt a szülői, az én kicsi fiam lesz a legkisebb a bölcsiben a maga egy évével. A szívem szakad érte, hogy Bölcsibe kell mennie, de muszáj dolgozni mennem, mert rengeteg a kiadás. Ma voltam a boltban, mert őszi cipőt és benti szandált is kell vennem neki. Jó duckó lába van, az egyetlen őszicipő ami ráment az egy NIKE cipő ami 9000.- forint. Dobtam egy hátast, kb két hónapig fogja hordani és kinövi, de valami meg a lábára. Úgy döntöttem alszom még rá egyet. Remélem azért találok jó cipőt és prsze azt is, hogy jól fogja bírni Kicsikém a Bölcsit!

· 2 trackback

Boldogtalan!

2009.08.16. 23:12 | molettibaba | 1 komment

Iszonyú boldogtalan vagyok, valahogy semmit sem értem el amit szeredtem volna. A két jó dolog amivel büszkélkedhetek a két gyermekem, de ezen kívűl? Még nem volt egy igazán bomba munkám se, tele vagyok adósággal a ház miatt, ez nem zavarna abban az esetben ha kész lenne a ház tipp-topp állapotban, de nics kész csak félig. Mindezek melett Anyummal se jövök ki mostanában. Ami meg végképp aggasztó, hogy tegnap este ismerősökkel találkoztam és kevésen múlt, hogy tudtam magam tartani és nem léptem félre, ez komoly jel azthiszem arra, hogy a kapcsolatom sem olyan mint igazából szeretném. Börtönben érzem magam, a sorozatos rossz döntéseim börtönében és nemtudom hol a kijárat. Ez a kissé depreszióba hajló érzés, persze csak még mélyebre sodor, mert egyszerüen nincs kedvem a mindenapi vesszőfutáshoz, a gyerekek dolgait rendben tartom precízen, de a kert, a félkész lépcső lesöprése, a terasz, a szemetesek kisúrolása és még sorolhatnám a semmitmondó házimunkákat, szóval ezekre szarok ami persze újabb vitákhoz vezet Anyámmal. Vannak néha jó napjaim, mert próbálnám tartani magam, de egyre inkább nehezemre esik a szinjáték. Van még néhány ismerős akivel igazán jól érzem magam, Zsuzsi a barátnőm, Sógornőm, Karola a Pótnagyim és talán még egy két régi barát, de nem lehetek folyton velük. Reménykedem, hogy ha a Kicsi fiam megszokta a Bölcsit és vissza tudok menni dolgozni akkor nem leszek ilyen keserű, de sajna az még hónapok, legkorábban december vagy még később! Agódok a gyerekek miatt, hogy fogom őket igazán jól tanítatni,mert ma már egy nyelv ismerete vagy egy komoly diploma nélkül semmire nem mennek, de ezek egy vagyonba kerülnek, ezek melett fejezzem be a házat, hogy szép otthonuk legyen és még tartsak is rendet....és stb! Hónapok óta háborúzik a lelkem, tavaly nyáron még azt hittem, hogy a boldogság útjára léptem, most viszont minden téren a csőd kapujában állok. Mára már nem számít, hogy ki miben hibás és mit csinál jót, csak marjuk egymást és mindünket gyötör a bűntudat valamilyért. Azt hittem minden gondot túl fog élni Attilával a kapcsolatom, de néhány jó nap kivételével inkább gyengülni látszik. Sok-sok apró dolog van ami idegesít és bár még kitart a szeretetem már nem bízom meg benne. Ma pl. itt volt Anyósom, állítólag a hörcsög amit pár hónapja Attila hazahozott egy megmentett állat, le akarták oltatni, de ez szemen szedett hazugság, ma derűlt ki, hogy vette egy állatkereskedésben. És még sorolhatnám az ilyen kisebb-nagyobb csúsztatásokat, pedig tudja, hogy ennél jobban semmit nem útálok. Ja és persze annak ellenére vett hörcsögöt, hogy határozottan kértem, hogy semmien állatot ne hozzon többet ide! Na mindegy ez van, már besokaltam a rengeteg gondtól, csak remélni tudom, hogy változik majd minden körülöttem valamerre.

Osztálytali!

2009.08.09. 22:32 | molettibaba | Szólj hozzá!

Hetedikén volt a tíz éves érettségitalálkozónk, sajnos kevesen voltunk, de ennek ellenére vagy pont ezért nagyon jól sikerült. Annyira remek volt a hangulat, hogy meg is voltam lepve tölle. Remélem még sok ilyen találkozás vár ránk!

Puszi mindenkinek aki eljött és azoknak is akik nem!

Emelem kalapom!

2009.07.16. 22:48 | molettibaba | Szólj hozzá!

Annyira imádom, itt még csak hat hónapos volt és már elég biztonságosan ült a hintázáshoz. Most tíz hónapos és elindúlt, igyekszem elkapni egy igazán jó képen azt is ahogy jár!

Esti hűtőfürdő!

2009.07.16. 22:32 | molettibaba | Szólj hozzá!

Este hét körül fürödtem a gyerekekkel együtt, de mire elaludtak már nem éreztem épp frissnek magam, plusz még néhány házimunkán is átestem, szóval épp gondolkodtam egy fürdésen szemétkivivés közben. Hírtelen eszembe jutott a gyerekek medencéje a teraszon, na több se kellett, ruha le és csobb a vízbe, FANTASZTIKUS volt, finom hideg és közben még a csillagokat is láttam, csak egy pasi hiányzott!

Jobbik?

2009.07.13. 13:19 | molettibaba | 1 komment

Ma meglepett egy kép amit Apukám ajánlott a figyelmembe, az egyik kép amit láttok egy rettegett Német zászló, valószinűleg mindenki ismeri, a másik képen szintén egy nagyon hasonló zászló látható a tömegben, ez a kép a Jobbik egy rendezvényén készült! Persze lehet mosakodni, hogy nem ugyan az a zászló csak hasonlít! Szerintem aki készítette az vagy nagyon tudatlan, márpedig én nem szeretnék tudatlan embereket az Ország vezetésében, vagy simán csak közel érzi magához azokat az eszméket amiket ezek a zászlók jelképeznek és ezesetben nagyon ilyesztő a helyzet! Őszintén szólva egy nórmális ember szerintem igyekezne az eddigiektől merőben eltérő és bizalmat ébresztő zászlókat és jelképeket választani arra, hogy gondolatait képviselje.

Szegény embert az ág is húza!

2009.07.13. 11:11 | molettibaba | Szólj hozzá!

Nagyon próbára tesz minket a sors, amúgy se nagyon vagyunk eleresztve pénzügyileg most még a mosógép is beadta a kulcsot. Kiváncsi vagyok mikor fog valami nagy csoda érni minket, mert mostanság csak a baj jön csőstűl! Elkezdtem nézelődni mosógép ügyben, de leesett az állam, egy valamirevaló mosógép egy havi fizetés, néztem használtakat is, de ezeknél fennáll a lehetőség, hogy bedöglenek pár nap múlva. Gyorsan ki kell találnom valamit, mert hét embernek mosni kézzel nem leányálom, ma kipróbáltam pffuuuujjjj

 

Az ördög igenis létezik!

2009.07.08. 15:00 | molettibaba | Szólj hozzá!

Nagy kisértésnek tesz ki az ördög, még időm se volt nagyon bánkodni, hogy a párom két hónra kiment dolgozni külföldre, de már rögtön megkisértettek. A múlt ködjéből előtünt egy régi szerelmem, annak idején egy időzített bomba volt a kapcsolatunk és mindenki kicsit fellélegzet mikor véget ért. Ma nagyon próbált udvarolni, de természetesen én nem viszonoztam. Olyan jól megvagyunk Attilával, nem teszem kockára a kapcsolatomat. Persze hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem játszadoztam el a gondolattal, hogy ha szingli lennék akkor...., de nem vagyok az így szó se lehet semmiről. Igen jólesik minden nőnek ha körülrajongják, úgy ahogy egy hosszú kapcsolatban két gyerek mellett nem. Persze egy kis udvarlás nem érhet fel azzal az erőfeszítéssel amit a párom tesz értünk, amikor csak lehet dolgozik, hogy el ne nyeljen minket a gondok tengere. Szegény párom alig tette ki a lábát rögtön ilyen történik, ezért vagyok benne biztos, hogy az ördög létezik, de kedves ördögpajtás most rápacsált, mert nem jött neki össze!

Olyan ügyi!

2009.06.27. 22:02 | molettibaba | Szólj hozzá!

Pár hete volt az Óvodában egy nagyon jó rendezvény, arcfestés, játékok, ugrálóvár és egy mászófal! Álmomban nem gondoltam, hogy Kitti fel mer majd mászni, de sikerült neki! Nagyon büszke voltam!

Bölcsike.

2009.06.15. 08:50 | molettibaba | Szólj hozzá!

Pár napja kaptam meg a levelet a Bölcsödétől, felvették az én Kicsi fiamat, októberben kezdjük a beszoktatást. Még márciusban irattam be és csak mostanra derült ki, hogy van e hely, mert sokkal többen szeretnének az anyukák közül munkába állni. Gondolhatjátok, hogy én se jókedvemből viszem az egy éves fiam Bölcsödébe. Egyszerüen muszáj visszamennem dolgozni, feltéve ha visszavesznek, mert ha nem akkor kezdődhet a keresgélés, ami ugyebár két gyerek melett nem biztos, hogy könnyű lenne. Szivem szerint három éves koráig itthon lennék Attilával, de nem tehetem meg, nyakunkon a rengeteg költség, a hitel és a félkész ház, váááá néha már megveszek a sok kifizetnivalóra gondolok. Nagy dolog lesz ha következő néhány évet totális csőd nélkül átvészeljük, de ezzel azthiszem nem vagyok egyedül.

Barnabás!

2009.02.03. 11:29 | molettibaba | Szólj hozzá!

Igértem képet a kiskutyámról, hát íme!

Jó úton?

2009.01.25. 18:25 | molettibaba | Szólj hozzá!

Néha nagyon el vagyok keseredve, napi szinten küzdünk az anyagi gondokkal, a ház közel sincs olyan állapotban mint szeretném, gyakran előfordulnak kisebb viták. Néha pedig úgy gondolom, hogy szerencsések vagyunk, hiszen vannak a világon sokan akiknek még a tiszta ivóvízért és egy meleg szobáért is nagyon keményen kell küzdeni! A helyzet nehéz, mert vállaltuk a második gyereket és nekikezdtünk a ház átépítésének. Hogy bátrak vagyunk vagy csupán ostobák és meggondolatlanok azt majd az idő eldönti. Ha sikerül pár éven belül csodaszép kertes ház lesz az út vége, ha nem akkor egy csöpp lakásban kötünk ki. Sokszor gondolkozom azon, hogy JÓ úton indultunk e el, vagy egészen másfelé kellene menni! Reménykedem persze a legjobbakban, de eddig anyagilag még nem sok jót hozott az elmúlt időszak. A sors keze még ezt a svájci frank mizériát is a nyakunkba tette, eddig se fizettem keveset a hitelre, de az összeg fél év alatt havi harmincezerrel lett magasabb-öszintén szólva már komoly gondot jelent a kifizetése. Na de ez van, remélem jobb lesz a helyzet. Amugy meg mit sír a szám, sok kedves ember veszt körül, van mit enni, van meleg lakásunk, és ami a legcsodálatosabb-van két gyönyörű gyerekem!!!

Kis helyzetjelentés!

2009.01.10. 09:41 | molettibaba | Szólj hozzá!

A december jól telt, Karácsonykor annyi ételt főzött Édesanyám, hogy alig bírtunk vele, de végül győztünk. Ajándék is került a fa alá, persze főleg a gyerekeknek!

December közepe tájékán csöngetnek, nem vártunk senkit, de Anyu kiment a kapuhoz! Jön felfelé a lépcsőn és egy 2-3 hónapos kiskutyát hoz az ölében. Az utcabeliek találták a lakótelepen kóborolva és dideregve. Sajnos a szomszéd család nem tudta befogadni, mert több kutyájuk van, így hát hozzánk került! Aranyos kutya, igyekszem majd képet is bevarázsolni róla a közeljövőben!

A Szilveszterünk is jól alakult, elösször úgy terveztük. hogy délután átszaladunk Kriszi unokanővéremékhez egy köszöntőre aztán haza. Végül viszont Anyumék nem mentek bulizni, így vállalták, hogy vigyáznak a kisfiamra. Kitti jött velünk bulizni, mert ő már nagy és Kriszti lánya is otthon volt aki nem sokkal idősebb és jól eljátszottak.

Remélem mindenkinek sok-sok jót hoz a 2009-es év.

Ajándékok!

2008.12.06. 10:34 | molettibaba | 1 komment

Nállunk is járt a Télapó, hozott sok édességet, Kittinek pónikat, Attilának csörgös állványt és játszórongyot!

Mikulás versike!

2008.12.06. 10:26 | molettibaba | 1 komment

Eső szitál, hull a hó,
hol késel már télapó?
Látod, itt a sok gyerek
várva, várja jöttödet.


Melegben ülni jó,
átfázhattál Télapó!
Hagyd itt mit rejt a zsák,
és lassacskán menj tovább!

Csizma a lábán.
Jaj de mérges ez a Télapó
Szakállán sűrün hull a hó.
A sok gyerek dehogy bánja ezt
Hócsatázni, víg csatába kezd.

Dideregnek, majd megfagynak,
De az arcuk oly vidám,
Csingi-lingi szól a csengő
sebesen csúszik

 

Kicsi lánykám ezt a verset tanulta az ovonénitől, mondjuk Kittinek csak az utolsó két versszak tetszik, de azt legalább már meg is tanulta, mert eddig nem volt erössége, hogy meg is tanuljon egy verset!

Első két hónapom legszebb percei!

2008.11.18. 14:25 | molettibaba | 1 komment

 

El innen!

2008.11.17. 12:24 | molettibaba | Szólj hozzá!

Bár elköltözhetnék innek, hiába szeretem a szüleim mégis lassan pokol velük együtt élni! Utálom már ezt az egészet, állandó viták, morgások!

De sajnos nem mehetek sehová, ha elmennénk megint hitelt kéne felvenni és kezdődne elölről miden! Csak úgy tudnék elmenni, ha a rezsin kívűl nincs más kötelezettségem, a mostani hitelemet pedig fedezné a mostani házrészünk albérletbe való kiadása! De hát erre esélyem sincs, így hát nyelem a sok ideget. Na mindegy ezt is túl kell élni. Álmodozni azért szabad!

Gondolatok, érzések!

2008.11.14. 22:46 | molettibaba | 1 komment

Néha csak ülök a fiam mellett és nézem, nézem a szemében lévő csillogást, a szája szép ívét, figyelem ahogy próbálgatja a hangocskáját! Szerencsém van vele, mert nyugodt baba. Sokszor arra gondolok, hogy Kitti lányom mennyivel másabb volt, sokat sírt. Igazából nem is csoda, hogy szegényemnek zaklatott kis idegrendszere volt és sokat sírt. Borzasztó terhességem volt Kittivel, Születésétől két éves koráis sokat volt beteg, többször volt kózházba, másfél éves korára elváltunk az apjával.... Sokszor gondolok Kittire napközben, csak remélni tudom, hogy nem rontottam el az életét. Most a fiammal olyan dolgokat élek át, olyan jól megtaláljuk a hangok ahogy Kittivel nem volt módunk. Más volt az idegállapotunk mindkettőnknek. Sokszor van bűntudatom, mert annyira szeretem a lányos, mágsem tudtunk soha annyira közel kerülni, mint ahogy én azt szeretném. Persze akik ismernek azt mondják jól oldottam meg a nehéz időszakokat, de én azt gondolom lehetnék türelmesebb és következetesebb.

Kitti az első hat hónapot folytonos sírással töltötte, most Attilácskám nézelődik, gagyog, mosolyog nekem, olyan csodálatos. Félek nem e én rontottam el valamit a lányomnál, tulajdonképpen biztos, hogy én rontottam el azzal, hogy képtelen voltam jó és nyugodt körülményeket biztosítani neki.

Tudom nem keseregnem kéne, hisz két csodálatos gyerekem van. Imádom őket és remélem jó anyukájuk tudok lenni, nagyon szeretném ha rendes ember lenne belöllük!

Első képek a kisfiamról!

2008.10.11. 12:09 | molettibaba | 1 komment

Ezek a képek még bent a szülőszobán készültek, az elsőn még épp csak letörölték róla a magzatmázat és a magzatvíz maradványait. A második kép akkor készült mikor elösször foghattam meg a műtét után, szeretem ezt a képet attól függetlenül, hogy elég rosszul festek rajta, de igazából nem is ez a lényeg. Ha jól megnézi valaki látszik, hogy a szemem sarkából épp legurul egy könnycsep, örömkönny volt az.

Megszületett!

2008.09.18. 19:30 | molettibaba | 1 komment

Megszületett az én kis csillagom, pontosabban a második csillagom, hisz ő a második gyermekem! Szeptember ötödikére voltam kiírva, az orvosom úgy gondolta jobb ha befekszem a kórházba, mert a vérnyomásom elég vacak plusz az első gyerek császármetszéssel született-szóval azt ajánlotta, hogy nyolcadikán programozott császárral kiveszi a Babát! Az Uzsoki Kórházba kellett befeküdnöm, rögtön csináltak egy csomó vizsgálatot és már csóválták is a fejüket, mert alig volt magzatvizem. Amúgy egy héttel elötte még normális volt a magzatvíz menyisége. Szombat reggel megint ultrahang, tulajdonképpen nulla magzatvizem volt, nem is cicóztak tovább, megbeszélték és még aznap délután a műtőbe kerültünk. Gerinc érzéstelenítéssel végezték a műtétet, erről ha lesz időm írok egy külön bejegyzést! Szóval kivették a kis drágámat, 57 cm és kerek 4 kg. Jó nagy baba, igaz ekkora nagydarab nő még jó, hogy nagy gyereket szül:-)

Már itthon vagyunk és szerencsére elég nyugis a Kis Attilácskám. Képet is szerettem volna feltenni róla, de párom úgy eldugta a gépen a képeket, hogy egyszerüen nem találom őket, de pótolni fogom megigérem!